Ræveslæb

Denne disciplin er nok den som forvolder de fleste mest besvær, det skyldes typisk at hunden via sine sanser godt er klar over det er et rovdyr der nu skal trænes med og derfor viser ekstra meget forsigtighed når den præsenteres for ræven. Men vi har fundet en metode som gør at du for markant nemmere ved at træne apportering og spor med ræven.

Hvad siger reglerne til prøven?

Slæbet har en længde på 300 m med knæk ved ca. 100 m og 200 m. Afstanden mellem slæbene skal tilstræ-bes at være mindst 60 m. Føreren må følge sin hund evt. i line ca. 10 m. Hunden skal herefter selv udrede slæbet og bringe ræven uden indgriben fra førerens side. Dog er det tilladt føreren med armbevægelser at tilkendegive sin position over for hunden, når den er på vej tilbage med ræven.

Såfremt hunden får tab og vender tilbage eller må kaldes ind, sæt-tes den på sporet igen, men mister herved ét point. Klarer den ikke slæbet anden gang, afbrydes arbejdet, og hunden mister muligheden for at opnå point. At hunden på vej tilbage med ræven skifter greb på denne, har ingen indflydelse på præmiegraden, blot det sker, uden at føreren griber ind. Hunden må aflevere siddende eller stående.

Byg nu din rævedummy

Du kan i vores online shop finde vores professionelle rævedummy kit, dette køber du og får alt hvad du skal bruge til at træne ræveapportering og slæb. Efter du har lavet din dummy, er tiden kommet til at introducere din hund til rævefært.

Du finder vores rævekit her http://www.bredum.dk/produkt-kategori/traeningsemner/

Når du starter træningen

Når du skal starte op, anbefaler vi, at du gør det må step med mange gentagelser og HUSK altid at rose og give godbidder, når din hund kommer med rævedummyen eller gør det du forventer af den og følg følgende grundregler:

  • Vær grundig med grundtræningen
  • Byg værdien op for at apporterer ræven
  • Lær hunden at fortjene livets belønninger
  • Sørg for at hunden er sporfast også ved forstyrelser
  • Evaluér altid din træning, evt. lad andre se på og komme med kritik.

Nu er du klar til at starte træningen

Du lader din hund starte med at apporterer ræve skindet, uden vægt og ræveurin og dette skal du gøre til hunden er rutineret i denne disciplen inkl. forstyrelser, eks. kast en fasan over hoved på den når den kommer ind med skindet. Derefter begynder du at fylde vægt, start eks. med 1 kg og gradvis øger du vægten til du når 7 kg. Når du nu træner gennem længere tid og din hund når et niveau hvor den nemt og glad henter dummyen på 7 kg, skal du til at træne hvor dummyen ligger skjult og i vegetation, eks. i skovkant, remise eller høj vegetation. Når den er rutineret i dette, så er det tid til at tage næste step og introducere rævefærten i træningen. I vores kit er der en flaske med koncentreret ræveurin, som du nu skal benytte.

Træning med ræveurin

Nu skal du gemme din rævedummy væk og finde en dummy, bold, sok eller hvad ellers din hund elsker at apportere, det må ikke være rævedummyen. Nu apportere du et par gange med denne og derefter påføre du et par dråber ræveurin (pas på det er meget koncentreret og kan være svært at fjerne fra tøj, fingere mm.) og nu træner du apportering med dette emne, til din hund har vænnet sig til at apportere med rævefært påført emnet. Så tager du din rævedummy og påføre denne et par dråber ræveurin og nu skal du trække dummyen 10-15m. Derefter sætter du din hund på dette sporet, evt. følg hunden med en snor de første par gange og husk altid at rose meget når hunden kommer til enden af sporet og ser dummyen. Når du ser hunden er kommet til dummyen, skal du rose den og begynd at gå væk fra hunden (modsat retning af hvor dummyen ligger) og lad den nu apportere dummyen og når hunden indhenter dig, går i sammen til startstedet. HUSK at rose hunden og nu begynder du at træne dette til den uden problemer henter den. Nu er kunsten at trække dummyen længere og længere, indtil du når 400m. Nu tænker du nok, 400m, var kravet ikke 300m? Jo men træn altid længere end prøven kræver, da du altid er sikker på hunden når til enden, hvis nu sporlægger skulle ligge 50m for langt. Nu træner du til du kan trække et spor i skoven på 400, med 2 knæk og lige inden du skal til prøve ligger du en rigtig ræv for enden af sporet og du vil opdage at din hund kommer retur med den uden problemer. Nemt og enkel træning og uden brug af rigtig ræv og de problemer der er med at optø ræv til træningen osv. du kan træne når du vil og hvor du vil med en rævedummy.

Held & Lykke med træningen og du er velkommen til at deltage på vores ræveslæb kurser, kontakt os for mere information.